Cosul este  gol 0.00 RON
Cosul este  (gol) 0.00 RON

CATINA  -  O  FARMACIE  INTR-O  PLANTA!

Ceaiul de catina este un ceai foarte bun, usor acrisor ,care poate inlocui cu brio, ceasca de cafea din ziua respectiva. Si asta, datorita proprietatilor sale mult mai revigorante si foarte energizante.

Ceaiul de catina este cel mai bun remediu impotriva afectiunilor de iarna
Ceaiul de catina este un remediu naturist de care organismul tau are mare nevoie, atat pentru refacerea nivelului de energie, cat si pentru tratarea sau prevenirea unor afectiuni. Cu numeroase beneficii pentru sanatate, catina, supranumita „ginsengul romanesc”, isi merita pe deplin titlul de cel mai bun antioxidant al organismului.

Ce substante iti furnizeaza ceaiul de catina
Ceaiul de catina poate fi consumat zilnic, ca adjuvant natural in cadrul unei alimentatii sanatoase si echilibrate. El iti furnizeaza o serie de substante pretioase, printre care vitaminele A, B (B1, B2, B6 si B9), C (o cantitate de zece ori mai mare decat cea din citrice), E, K si P. La acestea se adauga substante minerale: calciu, magneziu, fier, potasiu si sodiu.
Aportul de substante benefice din ceaiul de catina nu se opreste aici. O cana obtinuta din infuzarea catinei iti mai furnizeaza si aminoacizi esentiali, acizi grasi esentiali, proteine, polifenoili, flavonoide si acizi organici.

Beneficiile ceaiului de catina


    - Intareste sistemul imunitate

Ceaiul de catina este considerat unul dintre cei mai puternici biostimulatori ai imunitatii. Consumat cu regularitate, mai ales in sezonul rece, ceaiul de catina previne imbolnavirea de gripa sau raceala, iar la nevoie grabeste vindecarea.

    - Are efect antiimbatranire

Datorita continutului ridicat de substante antioxidante, ceaiul de catina te ajuta sa-ti mentii supletea pielii si sa amani primele semne ale imbatranirii. In plus, ceaiul de catina este benefic pentru intarirea unghiilor si a parului.
   

   - Este un tonic natural

    Ceaiul de catina poate fi consumat si pentru efectele lui benefice asupra starii de spirit. Cand te simti lipsit de energie si obosit, o cana cu ceai de catina iti va revigora organismul si te va ajuta sa te concentrezi mai bine asupra activitatilor de peste zi.


    - Reduce nivelul de colesterol

    Daca vrei sa-ti protejezi inima, poti consuma ceai de catina, intrucat contribuie la curatarea vaselor sanguine de depunerile de colestrol si imbunatateste circulatia fluidului vital.


    - Amelioreaza durerile articulare

    Durerile articulare si reumatice pot fi ameliorate printr-un consum regulat de ceai de catina, deoarece acest remediu naturist are proprietati antiinflamatorii si analgezice.


    - Combate problemele pielii

    Ceaiul de catina este bun si pentru uz extern, mai ales daca suferi de probleme ale pielii. Inmoaie un prosop curat in ceai de catina si sterge-ti tenul afectat de acnee sau zonele afectate de psoriazis ori eczeme.


    Precautii in consumul de ceai de catina

    Ceaiul de catina poate fi consumat cu incredere de cele mai multe persoane, insa nu este recomandat in sarcina si alaptare sau in caz de astm bronsic, diaree cronica sau pancreatita.


    Modul de preparare al ceaiului de catina

    Pentru a obtine ceaiul de catina, punem fructele la uscat si apoi le macinam cu rasnita de cafea. De asemenea, ceaiul se poate obtine si din pulpa ramasa de la fructele folosite la siropul de catina. Pudra obtinuta se pastreaza in borcane inchise.
    Pulpa si fructele de catina se pun la uscat in loc cald si ferit de umezeala.


    Ceaiul se obtine astfel:

    O lingurita de pulbere sau 5 lingurite de turta de catina se opareste cu o cana de apa clocotita.Se lasa sa infuzeze, se strecoara, se indulceste cu miere, apoi se savureaza.Pentru o aroma si mai buna ,putem adauga lamaie.
    Este un ceai foarte bun, usor acrisor ,care poate inlocui cu brio, ceasca de cafea din ziua respectiva. Si asta, datorita proprietatilor sale revigorante si foarte energizante.

 

Iată 7 motive sa consumi cătină:

1. Cătina conţine o cantitate de vitamina E de trei ori mai mare decât germenii de grâu şi de trei ori mai multă vitamina E decât morcovii.

2. Cătina are de patru ori mai multă enzime care protejează organismul de radicalii liberi, faţă de ginseng.

3. Cătina are proprietăţi antirid, antiîmbătrânire şi împiedică acumularea de kilograme în plus.

4. Cătina, sub formă de ulei, ajută la reglarea tranzitului intestinal, fiind de un real folos celor care suferă de constipaţie.

5. Cătina, sub formă de ulei presat la rece, vindecă arsurile solare de pe piele, rănile, psoriazisul, acneea, herpesul, dermatitele, etc.

6. Cătina este şi un bun anticancerigen şi antitumoral. Cantitatea mare de antioxidanţi din frunzele cătinei previn apariţia cancerului.

7. Cătina, sub formă de ulei, reduce nivelul colesterolului, menţine sănătatea sistemului cardiovascular, conţine acizi graşi Omega 7 - ajută la slăbit, luptă împotriva diabetului, etc. Cătina conţine şi acid folic.

Cătina poate fi consumată ca atare, sub formă de sirop, fructe uscate sau pulbere, precum şi sub formă de ulei presat la rece.

Despre noi

Produse naturale 100%

GARANTAM CALITATEA PRODUSELOR NOASTRE!

       AVETI INCREDERE IN ACEASTA MARCA!  

AcyMailing Module

Fii primul care afla ofertele noastre sau noutati despre importanta catinei in sanatatea ta!

Contact

  • Constanta, Str. Praga, nr.1C
  • Office[@]plantatie-catina.ro
  • 0744 322 751