Cosul este  gol 0.00 RON
Cosul este  (gol) 0.00 RON

CATINA  -  O  FARMACIE  INTR-O  PLANTA!

De la începutul lunii septembrie şi până spre primăvară, fructele de cătină se răsfaţă în zonele deluroase, pe soluri sărace, la margini de pădure sau prin albii secate.
Deşi aparent modeste, spectaculoasele ghirlande de fructe portocalii ascund proprietăţi vindecătoare remarcabile, păstrate până şi în cele mai aprige geruri.
Se spune că aproape că nu există vitamină, oligoelement sau mineral esenţial care să lipsească din fructul cătinei, considerat cel mai puternic concentrat de energie pus la dispoziţie de natură în timpul iernii.

Recoltarea fructelor de cătină

Este recomandată recoltarea ramurii cu tot cu fructe, variantă indicată pentru ca arbustul să scoată şi mai multe ramuri noi în primăvară.
În continuare, fructele se desprind de pe ramuri cu ajutorul unei furculiţe, atunci când se doreşte a fi folosite proaspete.

De la începutul lunii septembrie şi până spre primăvară, fructele de cătină se răsfaţă în zonele deluroase, pe soluri sărace, la margini de pădure sau prin albii secate.
Deşi aparent modeste, spectaculoasele ghirlande de fructe portocalii ascund proprietăţi vindecătoare remarcabile, păstrate până şi în cele mai aprige geruri.
Se spune că aproape că nu există vitamină, oligoelement sau mineral esenţial care să lipsească din fructul cătinei, considerat cel mai puternic concentrat de energie pus la dispoziţie de natură în timpul iernii.

Recoltarea fructelor de cătină

Este recomandată recoltarea ramurii cu tot cu fructe, variantă indicată pentru ca arbustul să scoată şi mai multe ramuri noi în primăvară.
În continuare, fructele se desprind de pe ramuri cu ajutorul unei furculiţe, atunci când se doreşte a fi folosite proaspete.


Pe de altă parte, uscarea fructelor de cătină se poate face direct pe ramuri, la temperaturi mai mari, de 40-50 de grade Celsius; se pot usca pe calorifer sau în apropierea unei alte surse de căldură. În caz contrar, fructele pot fermenta, ceea ce duce la irosirea completă a proprietăţilor terapeutice.

Catina – Concentrat de Energie

Uscarea este completă atunci când fructul de cătină împrumută aspectul şi consistența unei stafide (ceea ce permite conservarea peste iarnă).

Din fructele uscate de cătină se poate obţine pulberea, un remediu natural simplu, foarte eficient şi foarte apreciat în medicina naturistă:

Pulberea de cătină – cum se obţine

Fructele uscate de cătină se macină cu râşnița electrică de cafea (sau se bat bine în piuă), după care se păstrează într-un recipient de sticlă, în loc răcoros.

 

Mod de administrare

Pentru întărirea sistemului imunitar, se administrează o linguriţă rasă de pulbere, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Se ţine sub limbă timp de câteva minute şi se înghite cu apă.

Pentru vindecarea anumitor boli, dozajul pulberii de cătină se modifică, astfel:

  • Anemie

Pentru vindecarea anemiei, se administrează câte o linguriţă rasă de pulbere de cătină, de 3-4 ori pe zi, în cure de câte o lună.

  • Enterită, colită de putrefacţie

În enterită, colită de putrefacţie, se ia câte o lingură rasă de pulbere de cătină, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, înainte de masă.

  • Ateroscleroză, fragilitate vasculară

Pulberea de cătină menţine sănătatea, elasticitatea şi integritatea vaselor de sânge. Tratamentul cu următorul preparat elimină neajunsul în cazul persoanelor cu fragilitate capilară pronunţată (spre exemplu), după doar 2 luni de cură. Cu ajutorul aceluiaşi remediu, pacienţii cu sechele după accidentele vasculare au experimentat, de asemenea, o recuperare foarte rapidă.
Se prepară un amestec dintr-o linguriţă de pulbere de cătină, una de polen şi una de miere, iar din această combinaţie se iau 4 linguriţe pe zi.
O altă variantă a administrării pulberii de cătină în ateroscleroză, fragilitate vasculară, constă în consumul unei linguriţe, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Adjuvant în boli grave

Pulberea de cătină este folosită ca adjuvant în cancer, leucemie, scleroză în plăci. Preparatul este recomandat ȋn special bolnavilor care suferă de intoxicaţie medicamentoasă şi care ţin regimuri alimentare restrictive.
Se ia câte o jumătate-1 linguriţă de pulbere, înainte de masă. Măreşte apetitul, puterea de digestie, stimulând rezistenţa şi capacitatea de regenerare a organismului.

Pulbere de Catina Catina – Ajuvant in Boli Grave

  • Alcoolism şi tabagism

Cătina ajută la renunţarea acestor droguri, îndepărtând sechelele intoxicaţiilor cu ele. Alcoolicii care urmează cura de dezintocicare cu cătină vor reuşi să estompeze tremuratul mâinilor, nervozitatea sau ieşirile violente.
Se iau 3-4 linguriţe de cătină pe zi, în cure de câte 3 luni.

  • Adjuvant în bolile psihice
    Cercetătorii din Germania şi Statele Unite au ajuns la concluzia că administrarea îndelungată a cătinei măreşte, în timp, nivelul de serotonină din creier – neurotransmiţător care induce o stare de curaj şi calm, foarte util în stări de teamă şi depresii. Tratamentul cu cătină scade numărul recidivelor bolilor psihice, al sinuciderilor, al actelor antisociale şi nu numai.
    Se ia câte o linguriţă de pulbere de cătină, de 4 ori pe zi, în cure de 6 luni.
    Contraindicaţii
    Este contraindicată bolnavilor cu colecistită acută, pancreatită sau diaree cronică.

Iată 7 motive sa consumi cătină:

1. Cătina conţine o cantitate de vitamina E de trei ori mai mare decât germenii de grâu şi de trei ori mai multă vitamina E decât morcovii.

2. Cătina are de patru ori mai multă enzime care protejează organismul de radicalii liberi, faţă de ginseng.

3. Cătina are proprietăţi antirid, antiîmbătrânire şi împiedică acumularea de kilograme în plus.

4. Cătina, sub formă de ulei, ajută la reglarea tranzitului intestinal, fiind de un real folos celor care suferă de constipaţie.

5. Cătina, sub formă de ulei presat la rece, vindecă arsurile solare de pe piele, rănile, psoriazisul, acneea, herpesul, dermatitele, etc.

6. Cătina este şi un bun anticancerigen şi antitumoral. Cantitatea mare de antioxidanţi din frunzele cătinei previn apariţia cancerului.

7. Cătina, sub formă de ulei, reduce nivelul colesterolului, menţine sănătatea sistemului cardiovascular, conţine acizi graşi Omega 7 - ajută la slăbit, luptă împotriva diabetului, etc. Cătina conţine şi acid folic.

Cătina poate fi consumată ca atare, sub formă de sirop, fructe uscate sau pulbere, precum şi sub formă de ulei presat la rece.

Despre noi

Produse naturale 100%

GARANTAM CALITATEA PRODUSELOR NOASTRE!

       AVETI INCREDERE IN ACEASTA MARCA!  

AcyMailing Module

Fii primul care afla ofertele noastre sau noutati despre importanta catinei in sanatatea ta!

Contact

  • Constanta, Str. Praga, nr.1C
  • Office[@]plantatie-catina.ro
  • 0744 322 751