Cosul este  gol 0.00 RON
Cosul este  (gol) 0.00 RON

CATINA  -  O  FARMACIE  INTR-O  PLANTA!

Blog despre catina

Ceaiul de catina este un ceai foarte bun, usor acrisor ,care poate inlocui cu brio, ceasca de cafea din ziua respectiva. Si asta, datorita proprietatilor sale mult mai revigorante si foarte energizante.

Ceaiul de catina este cel mai bun remediu impotriva afectiunilor de iarna
Ceaiul de catina este un remediu naturist de care organismul tau are mare nevoie, atat pentru refacerea nivelului de energie, cat si pentru tratarea sau prevenirea unor afectiuni. Cu numeroase beneficii pentru sanatate, catina, supranumita „ginsengul romanesc”, isi merita pe deplin titlul de cel mai bun antioxidant al organismului.

Ce substante iti furnizeaza ceaiul de catina
Ceaiul de catina poate fi consumat zilnic, ca adjuvant natural in cadrul unei alimentatii sanatoase si echilibrate. El iti furnizeaza o serie de substante pretioase, printre care vitaminele A, B (B1, B2, B6 si B9), C (o cantitate de zece ori mai mare decat cea din citrice), E, K si P. La acestea se adauga substante minerale: calciu, magneziu, fier, potasiu si sodiu.
Aportul de substante benefice din ceaiul de catina nu se opreste aici. O cana obtinuta din infuzarea catinei iti mai furnizeaza si aminoacizi esentiali, acizi grasi esentiali, proteine, polifenoili, flavonoide si acizi organici.

Beneficiile ceaiului de catina


    - Intareste sistemul imunitate

Ceaiul de catina este considerat unul dintre cei mai puternici biostimulatori ai imunitatii. Consumat cu regularitate, mai ales in sezonul rece, ceaiul de catina previne imbolnavirea de gripa sau raceala, iar la nevoie grabeste vindecarea.

    - Are efect antiimbatranire

Datorita continutului ridicat de substante antioxidante, ceaiul de catina te ajuta sa-ti mentii supletea pielii si sa amani primele semne ale imbatranirii. In plus, ceaiul de catina este benefic pentru intarirea unghiilor si a parului.
   

   - Este un tonic natural

    Ceaiul de catina poate fi consumat si pentru efectele lui benefice asupra starii de spirit. Cand te simti lipsit de energie si obosit, o cana cu ceai de catina iti va revigora organismul si te va ajuta sa te concentrezi mai bine asupra activitatilor de peste zi.


    - Reduce nivelul de colesterol

    Daca vrei sa-ti protejezi inima, poti consuma ceai de catina, intrucat contribuie la curatarea vaselor sanguine de depunerile de colestrol si imbunatateste circulatia fluidului vital.


    - Amelioreaza durerile articulare

    Durerile articulare si reumatice pot fi ameliorate printr-un consum regulat de ceai de catina, deoarece acest remediu naturist are proprietati antiinflamatorii si analgezice.


    - Combate problemele pielii

    Ceaiul de catina este bun si pentru uz extern, mai ales daca suferi de probleme ale pielii. Inmoaie un prosop curat in ceai de catina si sterge-ti tenul afectat de acnee sau zonele afectate de psoriazis ori eczeme.


    Precautii in consumul de ceai de catina

    Ceaiul de catina poate fi consumat cu incredere de cele mai multe persoane, insa nu este recomandat in sarcina si alaptare sau in caz de astm bronsic, diaree cronica sau pancreatita.


    Modul de preparare al ceaiului de catina

    Pentru a obtine ceaiul de catina, punem fructele la uscat si apoi le macinam cu rasnita de cafea. De asemenea, ceaiul se poate obtine si din pulpa ramasa de la fructele folosite la siropul de catina. Pudra obtinuta se pastreaza in borcane inchise.
    Pulpa si fructele de catina se pun la uscat in loc cald si ferit de umezeala.


    Ceaiul se obtine astfel:

    O lingurita de pulbere sau 5 lingurite de turta de catina se opareste cu o cana de apa clocotita.Se lasa sa infuzeze, se strecoara, se indulceste cu miere, apoi se savureaza.Pentru o aroma si mai buna ,putem adauga lamaie.
    Este un ceai foarte bun, usor acrisor ,care poate inlocui cu brio, ceasca de cafea din ziua respectiva. Si asta, datorita proprietatilor sale revigorante si foarte energizante.

 

De la începutul lunii septembrie şi până spre primăvară, fructele de cătină se răsfaţă în zonele deluroase, pe soluri sărace, la margini de pădure sau prin albii secate.
Deşi aparent modeste, spectaculoasele ghirlande de fructe portocalii ascund proprietăţi vindecătoare remarcabile, păstrate până şi în cele mai aprige geruri.
Se spune că aproape că nu există vitamină, oligoelement sau mineral esenţial care să lipsească din fructul cătinei, considerat cel mai puternic concentrat de energie pus la dispoziţie de natură în timpul iernii.

Recoltarea fructelor de cătină

Este recomandată recoltarea ramurii cu tot cu fructe, variantă indicată pentru ca arbustul să scoată şi mai multe ramuri noi în primăvară.
În continuare, fructele se desprind de pe ramuri cu ajutorul unei furculiţe, atunci când se doreşte a fi folosite proaspete.

Read more

 
CATINA conține de 10 ori mai multă Vitamina C decât fructele citrice și de 2 ori mai multă decât faimoasele măceșe. Conține de asemenea și alte vitamine și elemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, O, beta caroten, celuloză, fosfor, potasiu, fier, calciu, magneziu.

Catina cu miere de albine este un adevărat leac universal. Cercetatori de prestigiu au stabilit ca nicaieri in lume catina nu contine atat de multe principii active, vitamine, minerale, microelemente, flavonoizi si aminoacizi ca cea din Romania.

Datorita concentratiei foarte mari de vitamina C, catina te fereste de raceli si, cum in aceasta perioada de trecere de la iarna la primavara pericolul este mare, nu ezita, gandeste-te la efectele benefice ale bobitelor care inoata in miere.

Cunoscuta si sub denumirea de ginseng romanesc, catina este un tonic excelent, marind rezistenta atat la efort intelectual, cat si cel fizic. Se recomanda impotriva asteniei de primavara, dar si elevilor si studentilor, mai ales in perioadele de varf, teze si examene.

Read more

Ca si alte superalimente, catina contine numerosi antioxidanti puternici care ajuta corpul sa se apere de radicalii liberi (asociati in prezent cu aproape orice boala si cu procesul de imbatranire).
Dar catina are si alte proprietati, este o sursa excelenta de Omega 7.
Nu este o greseala de tipar. Ai auzit probabil de acizii grasi Omega 3, 6 si 9, dar si acizii grasi Omega 7 sunt importanti. Iar catina este una dintre sursele cele mai bune a acestor acizi grasi esentiali.

  • Catina est o uzina de nutrienti
  • Catina contine peste 190 de nutrienti si fitonutrienti, ceea ce o transforma intr-un superaliment extrem de puternic.
  • Catina contine numeroase flavonoide—fitonutrienti despre care s-a demonstrat prin studii ca impiedica multiplicarea celulelor canceroase reducand in acelasi timp durerea si inflamatia si contribuind la pierderea in greutate a persoanelor obeze. Superfructul mai contine si cantitati importante din enzima necesara procesului de vindecare superoxid dismutaza (SOD)—de patru ori mai mari decat ginseng-ul, o alta sursa importanta de SOD.

Catina trateaza afectiuni respiratorii si boli de inima

Astmul, tusea cronica, alte afectiuni respiratorii si probleme dermatologice sunt doar cateva afectiuni pentru care se foloseste catina in mod traditional, dar s-a demonstrat ca poate imbunatati si sanatatea oculara, bucala si a membranelor mucoasei. Alte studii arata ca reduce semnificativ nivelul colesterolului si a proteinei C-reactiva, cunoscuta pentru capacitatea de a inflama si deteriora celulele, fiind asociata cu boli precum cele de inima.

Catina vindeca afectiunile gastrointestinale (GI)

Compusii sai anti-ulcer in combinatie cu proprietatile naturale antiinflamatorii fac din catina o alegere perfecta pentru problemele gastrointestinale. Uleiul acopera stomacul si tractul gastrointestinal (GI) cu un strat protector si vindecator, reducand efectele unor microbi daunatori precum E-coli.
catina

Catina regenereaza pielea

In ceea ce priveste afectiunile pielii, s-a dovedit eficienta intr-o varietate de boli, precum: acnee, arsuri, dermatita, eczema, rozaceea, vergeturi si rani. Multi dintre cei 190 de nutrienti contribuie la vindecare, dar cantitatea mare de acizi grasi Omega 7 are contributia principala la regenerarea celulelor pielii, precum si la atenuarea ridurilor si a aspectului de piele imbatranita. Conform studiilor publicate in revista Comunicari Stiintifice Biochimice si Biofizice, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca fructele de catina pot fi utilizate cu scop terapeutic contra afectiunilor inflamatorii ale pielii.

Catina combate Cancerul

Abilitatile catinei de combatere a cancerului sunt impresionante. Intr-un studiu publicat in ISRN Farmacologie, cercetatorii au descoperit eficienta catinei in uciderea celulelor canceroase si a leucemiei limfatice. Alte studii publicate in revistele Fitoterapia si Nutritia si Cancerul au demonstrat ca fructele de catina manifesta o activitate antitumorala remarcabila si efecte anticanceroase.

Catina ajuta la pierderea in greutate

Ca si cum cele mentionate pana acum nu ar fi fost suficiente ca sa iubesti catina, iata ca acest superfruct superdotat ajuta si la pierderea in greutate. Putine alimente egaleaza catina in continutul sau de Omega 7, care opresc organismul din stocarea grasimilor. Ajuta, in acelasi timp, ca persoanele care au pierdut in greutate sa si-o poata mentine.

Catina reduce deteriorarea cognitiva si motorie

Numeroase studii demonstreaza eficienta catinei in reducerea deteriorarii cognitive si in tratarea afectiunii denumita diskinezie. Diskinezia este o afectiune neurologica degenerativa care implica deteriorarea motorie. Studii publicate in Monitorul Stiintei Medicale au descoperit ca extractul din fructele de catina are un efect protector contra diskineziei.

Catina ofera super-imunitate, este energizant si ofera protectie UV

Ca orice aliment atat de bogat in nutrienti, nu este surprinzator ca stimuleaza sistemul imunitar si nivelul de energie. Uleiul de catina este si un foarte bun protector contra efectelor solare.

Recomandari de achizitionare

Hexanul este utilizat in procesarea majoritatii catinei de pe piata, chiar si de catre firmele care sustin ca folosesc "uleiuri vegetale" la extragerea compusilor terapeutici ai catinei. Alege o firma redutabila care nu face compromisuri cu calitatea. Exista multe produse pe baza de catina: ulei de catina, capsule cu ulei de catina, ulei din seminte de catina, capsule din seminte de catina, concentrate din catina sub forma de praf, precum si capsule, si multe produse cosmetice de ingrijire a pielii. Cel mai bine este insa sa folosesti catina cruda, proaspata intreaga si sa te bucuri de ea cat mai mult in sezonul de toamna.
Catina este un aliment ideal pentru perioada de tranzitie catre anotimpul rece.

PLANTATIE DE CATINA TORTOMAN

Iată 7 motive sa consumi cătină:

1. Cătina conţine o cantitate de vitamina E de trei ori mai mare decât germenii de grâu şi de trei ori mai multă vitamina E decât morcovii.

2. Cătina are de patru ori mai multă enzime care protejează organismul de radicalii liberi, faţă de ginseng.

3. Cătina are proprietăţi antirid, antiîmbătrânire şi împiedică acumularea de kilograme în plus.

4. Cătina, sub formă de ulei, ajută la reglarea tranzitului intestinal, fiind de un real folos celor care suferă de constipaţie.

5. Cătina, sub formă de ulei presat la rece, vindecă arsurile solare de pe piele, rănile, psoriazisul, acneea, herpesul, dermatitele, etc.

6. Cătina este şi un bun anticancerigen şi antitumoral. Cantitatea mare de antioxidanţi din frunzele cătinei previn apariţia cancerului.

7. Cătina, sub formă de ulei, reduce nivelul colesterolului, menţine sănătatea sistemului cardiovascular, conţine acizi graşi Omega 7 - ajută la slăbit, luptă împotriva diabetului, etc. Cătina conţine şi acid folic.

Cătina poate fi consumată ca atare, sub formă de sirop, fructe uscate sau pulbere, precum şi sub formă de ulei presat la rece.

Despre noi

Produse naturale 100%

GARANTAM CALITATEA PRODUSELOR NOASTRE!

       AVETI INCREDERE IN ACEASTA MARCA!  

AcyMailing Module

Fii primul care afla ofertele noastre sau noutati despre importanta catinei in sanatatea ta!

Contact

  • Constanta, Str. Praga, nr.1C
  • Office[@]plantatie-catina.ro
  • 0744 322 751